Özetler

Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme 29 Eylül 2026 Özeti

30 Eylül 2026 · dizikonusu
[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme’nin 29 Eylül 2026 Salı günü yayınlanan 17. bölümünde birbiri ardına dikkat çeken dosyalar ele alındı. Programın ilk bölümünde kayıp Esengül ile ilgili yeni gelişme paylaşılırken, ardından Kiraz’ın sevgilisi Fırat hakkındaki iddiaları gündeme geldi ve taraflar aylar sonra canlı yayında karşı karşıya geldi. Programın ilerleyen dakikalarında Melih’in akıbetiyle ilgili soru işaretleri ele alındı. Yayının en uzun bölümünü ise öldürüldükten sonra yakıldığı belirtilen Fikriye’nin ölümüyle ilgili dosya oluşturdu. Son dakikalarda ise Cemil, yaklaşık bir buçuk yıldır haber alamadığını belirttiği annesi Dudu için Didem Arslan Yılmaz’dan yardım istedi.

Bölümü izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kayıp Esengül Bulundu

Programın açılış dakikalarında daha önce kayıp olarak aranan Esengül ile ilgili önemli bir gelişme ekrana geldi.

Yayında “Kayıp Esengül’ü bulduk” ifadesi kullanıldı ve Esengül’e ait olduğu belirtilen ilk görüntüler ekrana getirildi. Böylece programın başlangıcında, daha önce takip edilen kayıp dosyalarından biriyle ilgili yeni bilgi izleyicilerle paylaşıldı.

Ardından programın ana gündemlerinden biri olan Kiraz ve Fırat dosyasına geçildi.

Kiraz: “Sevdiğim Adam Beni Kandırdı”

Stüdyoya gelen Kiraz, birlikte olduğu Fırat hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Program boyunca ekrana verilen bilgilerde Kiraz’ın sevgilisine güvendiği, ancak bu ilişkinin ardından maddi kayba uğradığını öne sürdüğü görüldü.

Kiraz’ın anlatımı sırasında ekrana;

“Sevdiği adam kandırdı”

“Aşkına inandım, kandırdı”

“Aşkım beni çulsuz bıraktı”

ifadeleri yansıtıldı.

Kiraz’ın geçimini emek vererek sağladığını anlattığı bölümde ise “Yufka satıyorum” ve “Emekçi bir kadınım” ifadeleri ekrana geldi.

Altınlar, Yüzükler ve Araç Konusundaki İddialar Gündeme Geldi

Kiraz’ın Fırat hakkındaki suçlamalarının merkezinde maddi kayıplar vardı.

Programda Kiraz’ın;

“Altın yüzüklerimi aldı”

“Çelik kasadan altınları çaldı”

“Üzerimdeki altınları çaldı”

şeklindeki iddiaları ekrana taşındı.

Kiraz ayrıca Fırat’ın kendisinden yüksek miktarda para aldığını ileri sürdü. Yayında “Fırat 2 milyonumu aldı” şeklinde bir ifade de yer aldı.

Dosyada yalnızca para ve ziynet eşyaları değil, bir araç da gündeme geldi. Kiraz’ın anlatımı ekrana “Jipimi ona verdim, sattı” ifadesiyle yansıtıldı.

Bu iddialar program tarafından kesinleşmiş olaylar olarak değil, Kiraz’ın Fırat’a yönelik suçlamaları kapsamında ele alındı.

Fırat Canlı Yayına Katıldı

Yayının ilerleyen bölümünde Fırat da canlı yayına katılarak hakkındaki iddialara cevap verdi.

Programda “Kiraz’ı dolandıran Fırat canlı yayında” başlığı kullanılırken, tarafların aylar sonra ilk kez karşı karşıya geldiği belirtildi.

Fırat’ın ekrana yansıyan savunmalarından biri:

“Kiraz’ı kandırmadım”

oldu.

Fırat ayrıca Kiraz’ın ilişkiye dair anlattıklarının bazı bölümlerine itiraz etti. Yayında Fırat’ın “Nişan falan yapmadım” şeklindeki açıklaması da ekrana taşındı.

Program, Kiraz’ın iddialarıyla Fırat’ın bunları reddeden açıklamalarını karşı karşıya getirerek dosyayı iki tarafın anlatımı üzerinden ele aldı.

Melih Dosyası Gündeme Geldi

Yaklaşık 36. dakikadan itibaren programın gündemi değişti ve Melih isimli çocukla ilgili dosya ele alınmaya başlandı.

Ekranda Melih’in çocukluk fotoğrafları gösterilirken program boyunca en dikkat çekici soru şu oldu:

“Melih’i öldürüp gömdüler mi?”

Programda bu ifade bir soru ve araştırılan iddia olarak kullanıldı; Melih’in öldürüldüğünün kesinleştiğine dair bir sonuç açıklanmadı.

Adem ve Havva’nın Bildikleri Sorgulandı

Melih dosyasında Havva ve Adem isimleri öne çıktı.

Programda;

“Adem ve Havva ne saklıyor?”

“Anne baba gerçeği biliyor mu?”

başlıkları kullanıldı.

Havva stüdyoda soruları yanıtlarken, program boyunca özellikle Melih’e ne olduğu konusunda bildikleri sorgulandı.

Ekranda ayrıca:

“Havva kardeşini mi koruyor?”

ve daha sonraki dakikalarda:

“Anne Havva kimi koruyor?”

soruları yer aldı.

Bu ifadeler programın dosya kapsamında yönelttiği sorulardı; herhangi bir kişinin Melih’e zarar verdiği yönünde kesinleşmiş bir sonuç açıklanmadı.

Melih’in Dayısı Yakup Canlı Yayındaydı

Dosya ilerledikçe Melih’in dayısı Yakup da canlı yayına katıldı.

Yakup’un katılımı sırasında aile bireylerinin açıklamaları karşılaştırıldı ve Melih’in akıbetine ilişkin sorular yeniden gündeme getirildi.

Bir diğer ekranda “Gerçekler ortaya çıkıyor” başlığı kullanılırken, program ekibi olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen metruk bir eve de gitti.

Program Ekibi Metruk Eve Girdi

Melih dosyasının en dikkat çekici bölümlerinden biri saha görüntüleriydi.

Program ekibinin eski ve terk edilmiş bir yapının içinde inceleme yaptığı görüntüler ekrana geldi. Alt bantlarda:

“Ekibimiz metruk evde”

ve daha sonra:

“Terk edilmiş eve mi gömdüler?”

ifadeleri kullanıldı.

Evdeki duvarlardan birinde bulunan yazı da programda yakın plandan gösterildi. Görüntülerde “Perşembe gün ölüm” şeklinde okunabilen bir yazı ekrana getirildi.

Bu görüntüler Melih’in akıbetiyle ilişkilendirilen iddiaların araştırılması kapsamında gösterildi; programın bu bölümünde ölüm veya gömülme iddiasının kesinleştiği açıklanmadı.

Melih’in Anneannesinden Dikkat Çeken Açıklamalar

Melih’in anneannesi de programdaki tartışmaya dahil oldu.

Ekranda bir noktada “Yaşıyor diye biliyorum” ifadesi yer aldı. Bunun ardından “Torunumu kaçıracaklar” başlığı da kullanıldı.

Program, ailenin farklı üyelerinin açıklamaları arasındaki noktaları sorguladı ve özellikle anne Havva’nın bildikleri üzerinde durdu.

Melih dosyası kesin bir sonuç açıklanmadan, soru işaretlerinin araştırılmaya devam ettiği bir noktada bırakıldı.

Fikriye’nin Ölümü Programın Ana Gündemi Oldu

Yayının yaklaşık 63. dakikasından itibaren programın en uzun dosyasına geçildi.

Ekrana gelen tanıtım görüntüsünde:

“Fikriye’yi önce öldürdüler, sonra yaktılar”

ifadesi kullanıldı.

Program boyunca “Anne Fikriye’nin katili kim?” sorusu alt bantlarda yer aldı ve Fikriye’nin ölümüyle bağlantılı aile bireyleri ile tanıkların açıklamaları karşılaştırıldı.

Fikriye Dosyasında Aile Bireyleri Stüdyoya Geldi

Dosyanın başlamasıyla birden fazla kişi stüdyoda yan yana yer aldı.

Programda özellikle Veysel, Sevim, Yusuf ve Mustafa isimleri sık sık gündeme geldi.

Fikriye’ye ait çeşitli fotoğraflar ekrana getirilirken olay günü ve aile içindeki ilişkiler mercek altına alındı.

Bacanak Veysel Stüdyoda

Program boyunca “Bacanak Veysel stüdyoda” başlığı birçok kez ekrana yansıdı.

Veysel, Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Programda Fikriye’nin öldürüldüğü gün evde kimlerin bulunduğu, olaydan önce ve sonra yaşananlar ile aile bireylerinin birbirleri hakkındaki iddiaları ele alındı.

Veysel’in açıklamalarının yanında başka aile üyelerinin anlatımları da ekrana getirildi.

“Karısı Ölürken Evde Miydi?” Sorusu

Programın önemli sorularından biri Fikriye’nin eşi Mustafa’nın olay günü nerede olduğuydu.

Alt bantlarda:

“Karısı ölürken evde miydi?”

sorusu defalarca ekrana geldi.

Mustafa ile Fikriye’nin birlikte çekilmiş fotoğrafları gösterilirken, Mustafa’nın olay günü nerede bulunduğuna ilişkin anlatımlar ve diğer kişilerin açıklamaları karşılaştırıldı.

Program bu soruyu araştırılan bir konu olarak ele aldı; görüntülerde Mustafa’nın Fikriye’nin ölümünden sorumlu olduğunun kesinleştiğine dair bir açıklama yapılmadı.

“Kıskançlık Cinayeti mi?” İhtimali Tartışıldı

Fikriye dosyasının büyük bölümünde olası nedenler sorgulandı.

Program alt bantlarında sık sık:

“Kıskançlık cinayeti mi?”

sorusu yer aldı.

Aile üyeleri arasındaki ilişkiler, Fikriye’nin çevresindeki kişiler ve ölümünün kimlere ne şekilde etki ettiği üzerinden çeşitli sorular yöneltildi.

Bir başka başlık ise:

“Fikriye’nin ölümü kime yarar?”

oldu.

Bu ifadeler olası senaryoların araştırılması kapsamında kullanıldı ve kesin hüküm şeklinde sunulmadı.

Yusuf Hakkındaki Sorular

Fikriye dosyasında Yusuf isimli kişi de önemli bir başlık haline geldi.

Yusuf’un fotoğrafı ekrana getirilirken programda:

“Yusuf’u kim kaçırdı?”

“Yusuf’u Mustafa mı kaçırdı?”

ve

“Çoban Yusuf’u kim susturdu?”

soruları yöneltildi.

Bu bölümde Yusuf’un yaşadıkları ile Fikriye’nin ölümü arasında bağlantı bulunup bulunmadığı sorgulandı.

Program yine bu ifadeleri birer soru ve iddia olarak ele aldı; suçlamalar kesinleşmiş gerçekler şeklinde sunulmadı.

“Mustafa İftira Atıyor” İddiası

Stüdyodaki görüşmeler sırasında aile üyeleri arasında karşılıklı suçlamalar da gündeme geldi.

Ekrana “Mustafa iftira atıyor” ifadesi yansıtıldı.

Program boyunca Mustafa hakkında farklı şüpheler dile getirilirken, diğer taraftan Mustafa’ya yönelik suçlamalara itiraz eden açıklamalar da yer aldı.

Bir başka alt bantta:

“Mustafa’yla ilgili korkunç şüphe”

ifadesi kullanıldı.

Ancak programda Mustafa hakkında kesinleşmiş bir suçluluk kararı açıklanmadı.

“Kocası Katili Biliyor mu?” Sorusu

Dosyanın ilerleyen bölümünde:

“Kocası katili biliyor mu?”

sorusu gündeme getirildi.

Bunun ardından olay günüyle ilgili görüntüler, ev içinden çekilmiş kayıtlar ve aile üyelerinin açıklamaları yeniden değerlendirildi.

Fikriye’nin öldürülmesinin ardından yaşananlara ilişkin anlatımlar karşılaştırılırken stüdyoda tansiyon zaman zaman yükseldi.

Cinayetten Sonra Yüzleştiler

Programın sonraki bölümünde daha önce birbirleri hakkında farklı açıklamalar yaptığı görülen kişiler aynı yayında karşı karşıya geldi.

Ekranda:

“Cinayetten sonra yüzleşiyorlar”

ifadesi kullanıldı.

Stüdyoda bulunan Veysel, Sevim ve diğer aile üyeleri Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlamaya devam etti.

Teyze Sevim’in Bildikleri Sorgulandı

Fikriye’nin yakını Sevim de dosyanın önemli isimlerinden biri oldu.

Programda:

“Teyze Sevim ne biliyor?”

sorusu ekrana geldi.

Sevim’in olay günü ve aile içinde yaşananlara ilişkin bildiklerinin üzerinde duruldu. Fikriye’nin fotoğrafları gösterilirken farklı aile bireylerinin anlatımları karşılaştırıldı.

Suçlanan Aile Canlı Yayındaydı

Dosyanın son bölümüne doğru:

“Suçlanan aile canlı yayında”

başlığı ekrana yansıdı.

Yayında aile üyelerine Fikriye’nin ölüm günüyle ilgili yeniden sorular yöneltildi.

Programda:

“Cinayet gününü anlatıyorlar”

ifadesi kullanıldı ve olay günü yaşandığı ileri sürülen gelişmeler adım adım tartışıldı.

Yaklaşık 140. dakikaya kadar Fikriye dosyası üzerinde duruldu ancak görüntülerde Fikriye’nin ölümünden sorumlu kişinin kesin olarak belirlendiği yönünde bir sonuç açıklanmadı.

Cemil: “Annemi Kurtar Didem Abla”

Programın son bölümünde yeni bir dosya açıldı.

Cemil isimli genç, annesi Dudu için Didem Arslan Yılmaz’a başvurdu.

Ekranda ilk olarak:

“Cemil’in annesi 1,5 yıldır kayıp”

ifadesi yer aldı.

Ardından Cemil’in annesine ait görüntüler ekrana getirildi.

Dudu Zorla mı Tutuluyor?

Program yeni dosyayı:

“Anne Dudu zorla mı tutuluyor?”

sorusuyla ele aldı.

Cemil, annesinin kendi isteğiyle ortadan kaybolmadığını öne sürdü.

Ekranda Cemil’in sözleri:

“Annem kaçmadı, kaçırıldı”

şeklinde yansıtıldı.

Cemil ayrıca annesinin güvende olmadığı yönünde endişesini dile getirdi. Programda:

“Anneme zarar verecek”

ifadesi de yer aldı.

Cemil, Fahri Hakkında İddialarda Bulundu

Dudu dosyasında Fahri isimli bir erkek de gündeme geldi.

Cemil’in annesiyle Fahri’ye ait olduğu belirtilen görüntüler yan yana ekrana getirildi.

Cemil’in iddiaları:

“Dolandırdı, annemi kaçırdı”

şeklinde ekrana yansıtıldı.

Program ayrıca:

“Annemi kandıran Fahri evli”

ifadesini kullandı.

Bunlar Cemil’in canlı yayında dile getirdiği iddialar kapsamında ekrana getirildi; programın bu bölümünde Fahri hakkındaki suçlamaların doğrulandığı yönünde kesin bir sonuç açıklanmadı.

“Annemi Getirin Didem Hanım”

Cemil program boyunca annesine ulaşmak istediğini söyledi.

Alt bantlardan birinde:

“Annemi getirin Didem Hanım”

ifadesi yer aldı.

Başka bir görüntüde ise Cemil’in çağrısı:

“Annemi kurtar Didem abla”

şeklinde ekrana taşındı.

Programın son dakikaları büyük ölçüde Dudu’nun nerede olduğu, Cemil’in annesinin kendi isteği dışında tutulduğu yönündeki iddiası ve Fahri hakkındaki suçlamalar üzerine geçti.

Önemli Olaylar

  • Kayıp Esengül’ün bulunduğu açıklandı ve ilk görüntüleri ekrana getirildi.
  • Kiraz, sevgilisi Fırat tarafından kandırıldığını öne sürdü.
  • Kiraz; altınları, yüzükleri, yüksek miktarda para ve aracına ilişkin çeşitli iddialarda bulundu.
  • Fırat canlı yayına katılarak Kiraz’ı kandırdığını reddetti ve “Nişan falan yapmadım” açıklaması ekrana yansıdı.
  • Melih’in akıbetiyle ilgili anne Havva, Adem, dayı Yakup ve diğer aile üyelerinin bildikleri sorgulandı.
  • Program ekibi Melih dosyası kapsamında metruk bir evde inceleme yaptı.
  • Melih’in öldürülüp gömüldüğü yönündeki iddia kesinleşmedi.
  • Fikriye’nin öldürülmesi dosyasında Veysel, Sevim, Mustafa ve Yusuf isimleri üzerinden çok sayıda soru ve iddia ele alındı.
  • “Kıskançlık cinayeti mi?”, “Karısı ölürken evde miydi?” ve “Fikriye’nin ölümü kime yarar?” soruları dosyanın ana başlıkları arasında yer aldı.
  • Programın son bölümünde Cemil, yaklaşık 1,5 yıldır haber alamadığı annesi Dudu için yardım istedi.
  • Cemil, annesinin kaçırıldığını ve Fahri tarafından kandırıldığını iddia etti.

Programın Sonunda Ne Oldu?

Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme’nin 29 Eylül 2026 tarihli bölümünün son dakikalarında Fikriye dosyasından Dudu’nun kaybolmasıyla ilgili yeni dosyaya geçildi.

Cemil stüdyoda annesi Dudu’ya ulaşmak için yardım istedi. Dudu’nun yaklaşık bir buçuk yıldır kayıp olduğu belirtildi.

Cemil, annesinin kendi isteğiyle gitmediğini savunarak “Annem kaçmadı, kaçırıldı” iddiasında bulundu. Fahri isimli kişiye yönelik olarak da annesini kandırdığı ve kaçırdığı yönünde suçlamalarda bulundu.

Programın sonunda Dudu’nun bulunduğu veya Cemil ile annesinin kavuştuğu gösterilmedi. Dosya, Dudu’nun nerede olduğunun araştırılmaya devam ettiği noktada sona erdi.

Fikriye dosyasında da program sonunda cinayetin failinin kesin olarak belirlendiğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Melih dosyasında ise Melih’in akıbetine dair kesinleşmiş bir sonuç izleyiciyle paylaşılmadı.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayımlanmaz.