Özetler

Zuhal Topal’la Yemekteyiz 30 Eylül 2026: Önder Kaç Puan Aldı? Menüsü ve Günün Puanları

30 Eylül 2026 · dizikonusu
[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Zuhal Topal’la Yemekteyiz’in 30 Eylül 2026 tarihinde yayınlanan 1098. bölümünde haftanın üçüncü gün yarışmacısı Önder mutfağa girdi. Altı farklı lezzetten oluşan menüsünü hazırlayan Önder; bruschetta ve köz biber sarmasından kuzu inciğe, Bostana salatasından Lattaiolo’ya uzanan menüsünü rakiplerinin karşısına çıkardı. Masada özellikle bruschetta, ekşili kuru dolmanın baharat dengesi, Bostana salatası, limonlu arpa şehriye pilavı ve Lattaiolo tatlısı ayrıntılı biçimde değerlendirildi. Günün sonunda Özge Evin, Merve Akpınar Altun, Çetin Ataş ve Gamze Şahin puanlarını açıkladı.

Bölümü izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Önder’in Menüsünde Neler Vardı?

Bölümün başında haftanın üçüncü gün yarışmacısı Önder tanıtıldı ve hazırlayacağı menü ekrana getirildi.

Önder’in menüsü şöyleydi:

  • Bruschetta ve köz biber sarması
  • İsli yoğurt eşliğinde ekşili kuru dolma
  • Fırında soslu kuzu incik
  • Kremalı limonlu arpa şehriye pilavı
  • Bostana salatası
  • Lattaiolo

Menünün açıklanmasının ardından hazırlık için geri sayım başladı.

Önder Önce Market Alışverişini Tamamladı

Önder mutfağa geçmeden önce alışverişe çıktı. İlk olarak sebze reyonuna yönelen yarışmacı, menüsünde kullanacağı sebzeleri seçmeye başladı. Ardından marketin diğer reyonlarına geçerek eksik ürünlerini tamamladı.

Alışveriş sırasında hem ana yemek hem de başlangıçlar için ihtiyaç duyduğu ürünleri toparlayan Önder, süt ürünleri ve diğer malzemeleri de aldıktan sonra market bölümünü tamamladı ve yemeklerini hazırlamak için mutfağa geçti.

Ekşili Kuru Dolmadan Kuzu İnciğe Hazırlık Başladı

Mutfağa geçen Önder’in aynı anda birden fazla yemek üzerinde çalıştığı görüldü. Ekşili kuru dolma için kuru patlıcan, biber ve kabakları hazırlarken diğer tarafta fırında soslu kuzu incik üzerinde çalışmaya başladı.

Kuzu incikler pişirme öncesinde hazırlanırken Lattaiolo için süt ve diğer malzemeler de ayrı bir aşamada hazırlandı.

Önder bir süre sonra yemek hazırlığına ara vererek sofrayla ilgilendi. Masanın tabak, peçete ve bardak düzenini oluşturdu, çiçeklerle hazırlanan orta bölümü tamamladı ve konukların oturacağı alanı hazır hale getirdi.

Ardından yeniden mutfağa dönerek ekşili kuru dolmanın iç harcıyla ilgilendi.

Kremalı Limonlu Arpa Şehriye Pilavı Hazırlandı

Menünün ana yemeğine eşlik edecek kremalı limonlu arpa şehriye pilavının hazırlığı ilerleyen bölümde başladı.

Önder ocakta pilavı hazırlarken bir yandan kuzu inciklerin sosunu da yaptı. Böylece ana yemek ve eşlikçisi paralel biçimde ilerledi.

Bostana salatası için kullanılacak malzemeler doğranarak hazırlandı. Başlangıç tabağındaki köz biber sarması için ise közlenmiş kapya biberlerle çalışıldı.

Hazırlık sürecinin sonlarına gelindiğinde yemeklerin büyük bölümü tamamlandı ve masa servise hazır hale getirildi.

Yarışmacılar Masaya Geldi

Yemeklerin tamamlanmasının ardından Zuhal Topal ve haftanın diğer yarışmacıları Önder’in masasında buluştu.

Masada Gamze Şahin, Merve Akpınar Altun, Özge Evin ve Çetin Ataş yer aldı.

Yemeklere geçilmeden önce Önder’in masa düzeni değerlendirildi. Sofranın genel görünüşü, tabaklar ve masa üzerindeki düzen konuşuldu.

Ancak masa değerlendirmesi kısa süre sonra yarışmacıların aşçılık konusundaki görüşlerine ve önceki gün yaşanan tartışmalara uzandı. Özge, Önder’in kendisini nasıl tanımladığı üzerinden şeflik ve ustalık konusunu gündeme getirdi.

Merve ise bir önceki gün hazırladığı Beef Wellington üzerinden yaşanan kapya biber tartışmasını hatırlattı. Böylece daha ilk yemek gelmeden masada yalnızca sofra değil, yarışmacıların mutfak bilgileri ve önceki eleştirileri de konuşulmaya başlandı.

İlk Servis: Bruschetta ve Köz Biber Sarması

Önder’in ilk servisi bruschetta ve köz biber sarması oldu. Tabaklar masaya geldikten sonra yarışmacılar iki başlangıcın tadına bakarak değerlendirmelerini yaptı.

Bruschetta konusunda dikkat çeken eleştirilerden biri Özge’den geldi. Özge, bruschetta için kullanılan baget ekmeğinin de Önder tarafından hazırlanmasını tercih edeceğini söyledi.

Çetin ise bruschetta konusunda daha olumlu bir değerlendirme yaptı ve lezzetini güzel bulduğunu belirtti.

Köz biber sarmasında ise aynı ölçüde olumlu bir tablo oluşmadı. Çetin, köz biber sarmasının tadını ekşimsi bulduğunu söyledi.

Gamze de avokadolu bruschetta üzerinde durdu. Gamze’nin eleştirisi sarımsak miktarıyla ilgiliydi; bruschettada fazla sarımsak olduğunu düşündüğünü belirtti.

Böylece ilk tabakta hem olumlu hem de olumsuz değerlendirmeler ortaya çıktı. Bruschettanın lezzeti Çetin’den olumlu yorum alırken ekmek, sarımsak dengesi ve köz biber sarmasının ekşiliği eleştiri konusu oldu.

İsli Yoğurt Eşliğinde Ekşili Kuru Dolma Masaya Geldi

İkinci aşamada Önder’in hazırladığı ekşili kuru dolmalar servis edildi. Dolmanın yanında menüde belirtildiği gibi isli yoğurt yer aldı.

Yarışmacılar önce dolmanın ardından isli yoğurdun lezzetini ayrı ayrı değerlendirdi.

Çetin, kuru dolmada sarımsak ve baharat miktarının daha fazla olabileceğini söyledi.

Gamze de benzer şekilde kuru dolmada daha fazla baharat beklediğini dile getirdi.

Bu bölümde yemek yorumlarının yanı sıra yarışmacıların birbirlerine verdikleri önceki puanlar ve puanlama yaklaşımları da yeniden masaya geldi. Yemek değerlendirmesi zaman zaman geçmiş günlerde yaşanan tartışmalara bağlandı.

Bostana Salatası Servis Edildi

Dolma bölümünün ardından Bostana salatasına geçildi. Hazırlanan salata masaya getirildi ve yarışmacılar tadına baktı.

Bostana salatasının hem doğranma biçimi hem de kıvamı eleştiri aldı.

Çetin salatayı biraz sulu bulmasına rağmen lezzetini beğendiğini ifade etti.

Özge ise salatanın çok düzensiz doğrandığını söyledi. İlerleyen değerlendirmesinde Bostana salatasının lezzeti konusunda net bir karara varamadığını da dile getirdi.

Salata böylece sunum ve doğrama açısından eleştiri alırken Çetin’den lezzet konusunda olumlu bir yorum aldı.

Ana Yemek: Fırında Soslu Kuzu İncik

Günün ana yemeğinde Önder’in fırında soslu kuzu inciği masaya getirildi. Kuzu inciğin yanında kremalı limonlu arpa şehriye pilavı servis edildi.

Tabakların dağıtılmasının ardından önce kuzu inciğin, ardından pilavın lezzeti değerlendirildi.

Çetin, kuzu inciğin yanına kendi tercihinin farklı bir pilavdan yana olacağını ve çerezli bir pilav yapmayı tercih edeceğini söyledi.

Pilav konusunda en belirgin eleştirilerden biri Özge’den geldi. Özge, kremalı limonlu arpa şehriye pilavında beklediği limon tadını alamadığını belirtti.

Ana yemek sırasında Bostana salatası da yeniden değerlendirmeye dahil edildi ve yarışmacılar tabağın bütününü konuşmayı sürdürdü.

Önder’in ana yemek servisi tamamlandıktan sonra sıra menünün son aşaması olan tatlıya geldi.

Günün Tatlısı Lattaiolo Tartışma Yarattı

Önder menüsünü Lattaiolo ile tamamladı. Tatlı küçük servis kaplarında hazırlanarak sofraya getirildi.

Lattaiolo masada oldukça farklı yorumlar aldı.

Özge, tatlının lezzetini bilinen başka bir tada benzetemediğini söyledi.

Çetin ise Lattaiolo’da tuzlu bir tat aldığını dile getirdi.

Gamze tatlının fazla piştiğini düşünürken şeker oranının daha yüksek olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Merve de pişirme kabına dikkat çekti. Kullanılan fırın kabının küçük olmasının tatlının istenen Lattaiolo kıvamında pişmesini etkilediğini savundu.

Böylece menünün finali olan Lattaiolo, günün en fazla farklı eleştiri alan tabaklarından biri oldu.

Önemli Olaylar

Önder haftanın üçüncü gün yarışmacısı olarak altı parçalık menü hazırladı. Alışverişten sonra ekşili kuru dolma, kuzu incik, limonlu arpa şehriye pilavı, Bostana salatası ve tatlı hazırlıklarını aynı zaman diliminde yürüttü.

Bruschetta konusunda Çetin lezzeti başarılı bulurken Özge ekmeğin de yarışmacı tarafından hazırlanmasını istedi. Gamze avokadolu bruschettada sarımsağı fazla buldu. Çetin köz biber sarmasının ekşimsi olduğunu söyledi.

Ekşili kuru dolmada Çetin ve Gamze baharat miktarının daha yüksek olmasını beklediklerini belirtti.

Bostana salatasında Çetin lezzeti beğendi ancak salatayı biraz sulu buldu. Özge ise doğrama biçimini eleştirdi ve lezzeti konusunda kararsız kaldı.

Ana yemekte Özge kremalı limonlu arpa şehriye pilavında yeterli limon tadı alamadığını söyledi.

Lattaiolo ise finalde yoğun eleştiri aldı. Özge lezzeti tanımlamakta zorlandı, Çetin tuz tadı aldığını söyledi, Gamze pişme ve şeker oranını eleştirdi, Merve ise pişirme kabının kıvamı etkilediğini savundu.

Programın Sonunda Ne Oldu?

Yemeklerin tamamlanmasının ardından Gamze Şahin, Merve Akpınar Altun, Özge Evin ve Çetin Ataş puanlama bölümüne geçti.

Önder’e verilen puanlar şöyle açıklandı:

YarışmacıÖnder’e Verdiği Puan
Özge Evin4 puan
Merve Akpınar Altun5 puan
Çetin Ataş8 puan
Gamze Şahin6 puan
Toplam23 puan

Böylece Önder dört rakibinden toplam 23 puan aldı.

Bölümde haftanın birincisi açıklanmadı. Önder haftanın üçüncü gün yarışmacısı olduğu için haftalık final ve kazanan bu bölümde belli olmadı. Programın sonunda herhangi bir elenme de yaşanmadı.

Çetin’in verdiği 8 puan, Önder’in rakiplerinden aldığı en yüksek puan olurken en düşük puan 4 puanla Özge’den geldi. Son olarak Gamze’nin 6 puanını açıklamasının ardından bölüm sona erdi.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayımlanmaz.